Valikko Sulje

Liikenne

Liikennehankkeet

Etelä-Karjalassa on toteutettu viime vuosien aikana useita liikenteeseen liittyviä hankkeita.

Katumaisema toimiston ikkunasta.
Mälkiän sulku ilmasta kuvattuna.
  • Etelä-Karjala oli mukana valtakunnallisessa Alueellisen junaliikenteen selvityksessä ja Alueellisen junaliikenteen jatkoselvityksessä, joissa tarkasteltiin lähijunaliikenteen edellytyksiä eri näkökulmista (ratakapasiteetti, kalusto, infrastruktuuri, maankäyttö, liikennöintikustannukset ja matkustajapotentiaali).
  • Etelä-Karjalan liiton edunvalvonnan kärkenä on ollut jo pitkään Luumäki-Imatra-kaksoisraiteen rakentaminen. Joutseno-Imatra välinen rataosuus on jo rakennettu kaksiraiteiseksi, ja Luumäki-Joutseno välisen rataosuuden kaksoisraidetta suunnitellaan parhaillaan. Luumäki-Joutseno kaksoisraide on saatu myös nykyiseen hallitusohjelmaan. Hankkeen rahoituksen varmistaminen on tärkeää.
  • Etelä-Karjalan vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkkoselvityksessä tarkastellaan vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkon kehittämisen edellytyksiä maakunnan alueella. Selvitys koostuu kolmesta työpaketista, jotka ovat valmiusanalyysi, ohjekirja ja jakeluasemasuunnitelma. Selvitys valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.
Juna Mansikkakosken ratasillalla.Lisätietoja: Etelä-Karjalan liitto, liikenneasiantuntija Sonja Tynkkynen

(Päivitetty 21.4.2022)

PALUU ILMASTOTYÖN PÄÄSIVULLE