Maakuntahallitus

Etelä-Karjalan liiton käytännön hallintoa johtaa maakuntavaltuuston valitsema 9-jäseninen maakuntahallitus. Maakuntahallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksen koostumuksessa on otettava huomioon poliittisten puolueiden saama kannatus kunnallisvaaleissa, seutukuntien mahdollisimman tasapuolinen edustus sekä tasa-arvolaki. Maakuntahallitus kokoontuu kerran kuukaudessa, esittelijänä toimii maakuntajohtaja.
Etelä-Karjalan nykyinen maakuntahallitus aloitti syksyllä 2021. Puheenjohtajana toimii kansanedustaja Jukka Kopra (kok) Lappeenrannasta.

Maakuntahallituksen paikat

JäsenVarajäsenPuoluePaikkakunta
Jukka Kopra pj.Kari SuninenKOKLappeenranta
Niina Malm 1. varapj.Josefina NissiläSDPImatra
Jani Mäkelä 2. varapj.Kalle SaarelaPSLappeenranta
Tomi MennaJenna VertanenSDPImatra
Tero ForsmanHenri NäiväSDPLappeenranta
Anna HelminenMikko AirasKOKImatra
Taina LonkaAnu KarhuKESKRautjärvi
Virpi JunttilaHanna HolopainenVIHRLappeenranta
Antti RämäJukka JurvanenKESKLuumäki

Maakuntahallituksen työvaliokunta

Hallituksen työvaliokunta valmistelee maakuntahallituksen käsittelyyn tulevia asioita sekä antaa aikataulusyistä kiireelliset lausunnot ja avustaa viraston johtoa nopeaa reagointia vaativissa asioissa. Hallituksen päätösvaltaa ei kuitenkaan delegoida työvaliokunnalle, vaan päätösasiat käsitellään aina maakuntahallituksessa.

Työvaliokuntaan kuuluvat maakuntahallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat. Esittelijänä on toiminut maakuntajohtaja ja sihteerinä maakuntahallituksen sihteeri.

Maakuntahallituksen yhteystiedot

Maakuntahallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät täältä.

Maakuntahallituksen pöytäkirjat ja esityslistat ovat nähtävillä erillisessä Dynasty-asiainhallintajärjestelmässä.
Asiakirjat ovat nähtävillä kaksi vuotta. Kahta vuotta vanhemmat pöytäkirjat ovat nähtävillä Etelä-Karjalan liiton arkistossa.

Kokouksen viimeisin pöytäkirja tallennetaan sivulle heti kun se on tarkistettu. Tarkistus kestää noin kaksi viikkoa kokouksesta. Sitä ennen sivulta löytyy viimeisen kokouksen esityslista. Pöytäkirjat ovat AdobeAcrobat (PDF) muodossa.

Maakuntahallituksen esityslistat ja pöytäkirjat

Maakuntahallituksen esityslistat ja pöytäkirjat ennen 1.1.2022