Etelä-Karjalan liittoPresidentti Niinistön norppalaskentaretkellä erinomainen tulos

Presidentti Niinistön norppalaskentaretkellä erinomainen tulos

(Tiedote 5.4.2018)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili torstaina 5. huhtikuuta 2018 Saimaalla. Vierailu suuntautui Pihlajaveden jäälle, missä  presidentti Niinistö seurasi norppalaskentaa. Niinistön seurueessa olivat mukana metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen ja Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen sekä Norppamajojen ja Piikkilän osakaskunnan puheenjohtaja Markku Lehtosaari (yläkuvassa vasemmalla).

Metsähallituksen järjestämällä vuosittaisella saimaannorpan pesälaskennalla arvioidaan syntyneiden kuuttien määrä. Presidentin seurue vieraili aamupäivän aikana kaikkiaan viidellä luodolla. Laskentaretkellä saavutettiin erinomainen tulos: laskennassa löytyi kaksi poikaspesää sekä yksi makuupesä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja maakuntajohtaja Matti Viialainen.
Tasvallanan presidentti Sauli Niinistö osallistui norppalaskentaretkelle nyt ensimmäsistä kertaa. Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen on ollut mukana laskennoissa myös aiempina vuosina.

Idea tasavallan presidentin osallistumisesta norppalaskentaan syntyi viime kesänä Niinistön vieraillessa Etelä-Karjalassa.

– Kun matkasimme Etelä-Karjalan liiton järjestämällä venekuljetuksella Saimaata myöten Lappeenrannasta Imatralle Itä-Länsi-tapahtumaan, kysyin presidenttiparin kiinnostusta osallistua Saimaan norppalaskentaan. Kun asia kiinnosti ja Niinistön uudelleenvalinta varmistui, ryhdyimme metsähallituksen kanssa järjestämään vierailua.

Maakuntajohtaja Viialainen on itse osallistunut Lietvedellä norppalaskentoihin ja pesätalkoisiin useina vuosina. Niinistö on aiemminkin osallistunut norpansuojelutapahtumiin ja norpparetkiin, mutta norppalaskennassa hän oli nyt ensimmäistä kertaa mukana.

Pihlajavedeltä presidentti Niinistön seurue siirtyi Punkaharjulle Suomen Metsämuseo Lustoon, missä hän tutustui näyttelyyn suomalaisesta metsästä ja suomalaisten metsäsuhteesta.

Kuvia norpparetkeltä

Video norpparetkeltä nähtävissä Tasavallan presidentin kanslian sivulla