Etelä-Karjalan liittoElävöitetään maakuntaa – ideakilpailu kuntalaisille

Elävöitetään maakuntaa – ideakilpailu kuntalaisille

Pieni lapsi piirtää värikynillä paperille.

Etelä-Karjalan liitto kerää kansalaisilta ideoita maakunnan elävöittämiseksi. Asukkaat voivat kertoa kulttuuritoimintaan liittyviä ideoitaan huhtikuun loppuun saakka liiton verkkosivuilla. Tavoitteena on , että ensimmäisiä ideoita toteutetaan jo syksy 2024 aikana.

Etelä-Karjalan liitto järjestää kaikille kansalaisille avoimen kulttuuritoimintaan liittyvän ideakilpailun Etelä-Karjalan eläväisyyden ja yhteistyön lisäämiseksi. Tavoitteena on löytää ideoita, joita voidaan toteuttaa yhdessä kaikkien yhdeksän kunnan alueella.  Samalla kuntiin tuodaan lisää elävyyttä ja toimivuutta.

– Tahdomme kokeilla uudenlaisia ratkaisuja tehdä yhteistyötä erityisesti kulttuurin saralla. Yhteinen maakunnallinen kirjastokiertue on nyt kokeilussa, mutta mahdollisuuksia olisi enempäänkin, Ossi Välimäki kertoo. Etelä-Karjalan kirjastokiertueen esitykset toteutetaan ensimmäistä kertaa jokaisen kunnan pääkirjastossa maaliskuun puolivälissä.

Ideakilpailussa asukkaat voivat kertoa ideoistaan huhtikuun loppuun saakka oheisen linkin kautta. Ideoiden teemaa, muotoa tai toteuttamistapaa ei ole rajattu. Liitto kuitenkin toivoo, että ideat liittyvät jotenkin kulttuuriin ja että niitä voidaan toteuttaa yhdessä koko maakunnan alueella.

Ideakilpailun toisessa vaiheessa asukkaat pääsevät äänestämään omia suosikkejaan.

Tavoitteena on, että ensimmäisiä ideoita toteutetaan jo syksyn 2024 aikana.

Kaikkien ideoita lähettäneiden kesken arvotaan Etelä-Karjala aiheisia tuotteita.

Lisätietoja: kulttuurikoordinaattori Ossi Välimäki, [email protected], p. +358 40 6832791