Etelä-Karjalan liittoMaakuntajohtaja Viialainen tapasi Karjalan tasavallan uuden päämiehen Parfenchikovin

Maakuntajohtaja Viialainen tapasi Karjalan tasavallan uuden päämiehen Parfenchikovin

(Tiedote 22.2.2018)

Maakuntajohtaja Matti Viialainen ja Parikkalan rajanylityspaikan seurantaryhmän puheenjohtaja Ari Berg tapasivat Karjalan tasavallan uuden päämiehen, Artur Parfenchikovin 21.2.2018 Petroskoissa. Tapaamiseen osallistuivat myös mm. Karjalan tasavallan pääministeri Alexander Chepik ja varatalouskehitysministeri Dmitri Kislov sekä Etelä-Karjalan liiton yhteyspäällikkö Veli-Matti Kesälahti.

Tapaamisessa keskusteltiin rajan ylittävästä yhteistyöstä, jossa todettiin olevan runsaasti hyödyntämätöntä potentiaalia erityisesti luonto- ja kulttuurimatkailun aloilla.

Matkailusektorille on viime vuosina panostettu huomattavasti Karjalassa: Petroskoin kansainvälinen lentokenttä on peruskorjattu, tiestöä kunnostettu ja useita matkailukohteita rakennettu. Uusi Laatokan kansallispuisto ja Suomen puolella vireillä oleva Saimaa Geopark ympäröivine järvialueineen muodostavat yhdessä uniikin luontomatkailualueen. Myös tasokasta kulttuuritapahtumatarjontaa on molemmilla puolilla rajaa.

Molemmat tapaamisen osapuolet totesivat, että Parikkalan rajanylityspaikan avaaminen kansainväliselle liikenteelle olisi erittäin kannatettava ja järkevä toimenpide, joka toisi merkittävän piristysruiskeen aluetaloudelle sekä Suomessa että Venäjällä.