Valikko Sulje

Digitukiviikko kannustaa jakamaan ja oppimaan digitaitoja 4.-8.5.2020

Piirroskuva, jossa on kännykkää pitelevä käsi. Puhekuplassa on teksti: Ole #digistilähellä.

Etelä-Karjalan liiton tiedote 29.4.2020

Digi- ja väestötietovirasto sekä maakuntien liitot järjestävät yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, joka haastaa jokaisen kansalaisen, organisaation, järjestön ja yhdistyksen auttamaan digitaidoissa korona-arjen eristämiä läheisiään oman kyvyn mukaan. Digitukiviikko on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Digitukiviikkoa vietetään 4.–8.5.2020.

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen vauhdilla. Käynnissä on muutos, jonka myötä me kaikki joudumme nyt tekemään asiat usealla elämän osa-alueella digitaalisesti – oli kyseessä vapaa-ajan harrastukset, viranomaisasiointi tai videopuheluiden soittaminen.

– Kampanjan aikana digitukijat ympäri Suomea tarjoavat neuvoja ja vinkkejä digitaalisten palveluiden käyttöön. Haastamme jokaisen kansalaisen auttamaan korona-arjen eristämiä läheisiä juuri oman kykynsä mukaan. Haluamme tuoda näkyväksi arkista digituen tarvetta ja jokaisen mahdollisuutta olla avuksi. Auttamalla muita niissä digipalveluissa, joita itse osaa edes vähän, voi tehdä arjesta toiselle hieman helpompaa, kertoo Etelä-Karjalan digitukihankkeen viestintävastaava Virve Lindström Etelä-Karjalan liitosta.

Kaikki voivat osallistua Digitukiviikkoon ja auttaa muita omalla tavallaan

Digitukiviikon tavoitteena on nostattaa yhteistä, kansallista talkoohenkeä poikkeusoloissa ja samalla tarjota mahdollisuus auttaa ja olla mukana edistämässä digitaalista yhdenvertaisuutta. Yrityksille Digitukiviikko on erinomainen keino tuoda esiin yritysvastuutaan ja edistää poikkeustilanteesta selviämistä esimerkiksi omien palveluidensa etäneuvonnalla.

– Digitukiviikolla haluamme rohkaista kansalaisia ja organisaatioita antamaan digitukea eli esimerkiksi tarjoamaan etäneuvontaa, virtuaaliopastusta tai vinkkejä digitaalisten palveluiden käyttöön. Samalla haluamme tuoda digituen tarjontaa esiin ja kannustaa myös vastaanottamaan digitukea eli osallistumaan Digitukiviikon video-opastuksiin Facebook-tapahtumassa tai saamalla tukea läheiseltään, digituen asiantuntija Jani Suonperä Digi- ja väestötietovirastosta kertoo.

Digitaitoihin on syytä panostaa jatkuvasti, myös poikkeustilanteen jälkeen. Digi- ja väestötietovirasto sekä maakuntien liitot tekevät pitkäjänteistä työtä digituen kehittämiseksi ja koordinoivat digituen tarjoajien verkostoa valtakunnallisesti ja maakunnissa.

Lue lisää:

Digitukiviikon tapahtumasivu Suomidigi.fissä 
Digitukiviikko-tapahtuma Facebookissa

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Minna Piirainen, puh. 0295 535 280, etunimi.sukunimi@dvv.fi
Asiantuntija Jani Suonperä, puh. 0295 535 019, etunimi.sukunimi@dvv.fi

Viestintäasiantuntija Virve Lindström, puh. 040 823 4229, etunimi.sukunimi@ekarjala.fi 

Banneri, jossa on teksti: Digitukiviikko 4.-8.5.2020. Anna ja vastaanota digitukea etänä - yhdessä varmistamme sujuvamman arjen. #digistilähellä #digituki. Tekstin lisäksi piirroskuvassa on käsi, joka pitelee kännykkää, ja toinen käsi, joka pitelee tietokoneen hiirtä.