Etelä-Karjalan liittoLocal Food Gift Challenge -aluekilpailu etsii Saimaan seudun parhaita ruokalahjoja

Local Food Gift Challenge -aluekilpailu etsii Saimaan seudun parhaita ruokalahjoja

Mustavalkoinen logo, jossa lukee "European region of gastronomy Saimaa candidate 2024"

Saimaan alueen kolme maakuntaa (Etelä-Karjala, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala) ovat hakeneet vuoden 2024 Euroopan gastronomiseksi alueeksi. Osana hakuprosessia alue on kutsuttu mukaan kansainvälisen verkoston toimintaan sekä ottamaan osaa yhteisiin kilpailuihin.

Parhaillaan on käynnissä Saimaa Local Food Gift Challenge -aluekilpailu, joka on suunnattu Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon alueilla toimiville, ensisijaisesti pienille sekä keskisuurille yrityksille, tuotteille ja tuottajille. Kilpailussa painotetaan vastuullisia arvoja, paikallista osaamista sekä alueen uniikkeja helmiä.

Alueemme toimijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua myös aluekilpailuun liittyvään valmennukseen, joka järjestetään 16.9.2022 Mikkelissä sekä etäyhteydellä. Asiantuntijavieraaksi saadaan tuolloin IGCAT-organisaation (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) kansainvälisten hankkeiden ja yhteistyön projektipäällikkö Fabrizia Toccolin. Kilpailuun sopivan tuotteen voi siis ilmoittaa joko suoraan lomakkeen kautta tai sitten voi osallistua valmennukseen.

Avoin haku päättyy 16.12.2022, minkä jälkeen asiantuntijaraati valitsee molemmista kategorioista kaksi tuotetta edustamaan Saimaan seutua Kreikan Kosin saarella 26.–29.4.2023 järjestettävään World Food Gift Challenge -kilpailuun. Tämän kilpailun tavoitteena on tuoda näkyvyyttä laadukkaille artesaaniruoille ja ruokaan liittyville käsityölahjoille maailman ja Euroopan gastronomisilta alueilta.

Edellisessä World Food Gift Challenge -kilpailussa kolmannen sijan voitti lappeenrantalainen Luomus Woodworks. Yrittäjä Ville Naumanen kertoo kilpailun merkityksestä: ”Minulle palkitseminen tuli suurena yllätyksenä, ja sen isoimpana henkilökohtaisena vaikutuksena on ollut kohonnut usko omaan osaamiseen. Se on osoitus siitä, että minun tekemiseni on korkealla tasolla, vaikka yksinyrittäjän arjessa se aina tahtookin unohtua. Palkinnon myötä useat kansalliset ja kansainväliset ravintola-alan toimijat ovat olleet yhteydessä ja osoittaneet kiinnostusta tuotettani ja tekemistäni kohtaan. Näistä on konkretisoitunut useita lähitulevaisuudessa toteutuvia yhteistöitä, joilta odotan paitsi liikevaihtoa myös lisää oikeasti merkittävää näkyvyyttä tuotteelleni. Tuotteeni on löytänyt myös muutama jälleenmyyjä.”

Lisätietoa World Food Gift Challenge -kilpailusta

***

Linkki hakulomakkeeseen

***

Lisätiedot ja yhteydenotot:

ANU-ANETTE VARHO
Hankeasiantuntija / Project Specialist
Saimaa European Region of Gastronomy Management Project 2022–2023
+358 40 673 7507
[email protected]

www.tastesaimaa.fi