Etelä-Karjalan liittoMinä poljen, sinä ohjaat, niin kuin tanssi matka käy. Eteläisen Saimaan alueella kun pyöräilemme, pilvenhattaraa ei näy.

Minä poljen, sinä ohjaat, niin kuin tanssi matka käy. Eteläisen Saimaan alueella kun pyöräilemme, pilvenhattaraa ei näy.

Kaksi pyöräilijää Saimaan kanavan varrella.

Maakunnan uudet pyöräilyreitit ja niiden kytkeytyminen eteläisen Saimaan vesistöön, Puumalaan ja sieltä edelleen muihin Etelä-Savon maisemiin ovat tuoneet uutta ulottuvuutta alueen pyöräilyyn ja pyörämatkailuun. Reiteillä voi ihailla Etelä-Karjalan ja eteläisen Saimaan alueen maisemia ja nauttia alueen nähtävyyksistä sekä erilaisista palveluista.

Parhaillaan käynnissä olevassa hankkeessa kehitetään pyöräilyn liikenneyhteyksiä  ja tutkitaan erilaisten pyöräilyyn liittyvien palveluiden tarvetta.  Nyt kannattaa lähteä matkaan polkupyörän selässä ja uteliaalla mielellä ihailemaan kauniita maisemia ja tutkimaan uusia nähtävyyksiä.

Nyt on tärkeää  vastata myös  käynnissä olevaan kyselyyn eri palveluiden ja yhteyksien tarpeesta. Pääset kyselyyn tästä linkistä.

Hanke on rahoitettu Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Etelä-karjalan puolella pyöräilyn teemareitit ovat eripituisia ja eritasoisia (perheille, maastopyöräilijöille jne.) Reitit on teemoitettu kiinnostavasti reittien ominaisuuksien mukaan. Reittien käyttäjille tarjotaan helpossa muodossa tieto reitin varrella olevista nähtävyyksistä ja palveluista. Uudet pyöräilyreitit reittikuvauksineen esitetään myös mobiilialustalla. Etelä-Karjalan pyöräreittitiedot löytyvät Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön sivustolta: www.ekarjala-retkeily.fi

Lisäksi Outdoor Activen sivustolta löytyy uusi, Etelä-Karjalan pyöräilyyn keskittyvä Travel Guide -sivu.


Etelä-Karjalan polkupyöräilyn teemareitit -esite, 06/2020

Kirjoittaja: Aluesuunnittelujohtaja Marjo Wallenius, Etelä-Karjalan liitto