Etelä-Karjalan liittoKoronavirustilanne Kiinassa 29.5.2020

Koronavirustilanne Kiinassa 29.5.2020

Kuvassa Taivaallisenrauhanaukio Pekingissä.

Etelä-Karjalan liitto julkaisee Kiinan koronatilannetta seuraavia katsauksia, jotka on koonnut Aasia-asiantuntijamme Ding Ma kiinalaisista lähteistä. Artikkelit julkaistaan kahden viikon välein, vuoroviikon Venäjän koronakatsausten kanssa.
Lähde: Tencent News, tilasto koottu Kiinan STM:n ja maakuntien terveysviranomaisten tilastoista​.

Linkki katsaukseen 29.5.2020

Koronavirustilasto 29.5.2020:

  • Varmistetut tartunnat: 84548
  • Kuolleet: 4645
  • Parantuneet: 79793
  • Uudet: 1

Kiinasta koottuja koronauutisia

Kiina on vähitellen purkanut koronakriisiin liittyneitä liikkumis- ja toimintarajoituksia, ja koko maa on julistettu alhaisen koronariskin alueeksi.

Kiinan ulkoministeriö ilmoitti avaavansa ns. nopean linjan ulkomaalaisten paluun mahdollistamiseksi “välttämättömillä aloilla” kuten kauppa, tiede ja tutkimus.

Wuhanissa suoritettiin asukkaiden koronaviruksen vasta-ainetestit. Paikallisten terveysviranomaisten mukaan 24.5. menneessä on testattu 9 miljoonaa asukasta.

Kiina pääministeri Li julkisti 28.5. historiallisen suuren elvytyspaketin, joka on kooltaan 505 miljardia euroa. Elvytyspaketilla helpotetaan yritysten kulurakenteita, kuten verohelpotuksilla, energian hintaa pudottamalla ja lainan korkotasoa alentamalla.

Pääministeri painottaa, että elvytyspaketilla on tarkoitus edesauttaa ihmisiä takaisi töihin.
Kotimainen kulutuskysyntä on elpynyt hitaasti, kuluttajien varovaisuus näkyy etenkin palvelujen käytössä. 

Ihmiset välttelevät vielä julkista liikennettä, liikenneruuhkat sen sijaan ovat olleet toukokuussa jo vuodentakaisella tasolla, mikä korosti yksityisautoilun suosiota.

Lisätietoja: Ding Ma, +358 40 660 4015, [email protected]