Valikko Sulje

Digitaaliset palvelut

Digituki @ ekarjala -hankkeessa Etelä-Karjalan liitto kehittää yhteistyössä keskeisten sidosryhmien kanssa mallin alueelliselle digituen koordinaatiolle. Hankkeen tavoitteena on parantaa maakunnan toimijoiden verkostoitutumista ja palvelutasoa digituen tarvitsijoille eli ns. loppuasiakkaille. Ikääntyvän väestön ja hajanaisen yhdyskuntarakenteen maakunnassa on erityisen tärkeää kehittää digitaalisten palveluiden saatavuutta kaikin mahdollisin keinoin.

Hanke toimii osana valtakunnallista digitukiverkostoa, jonka työtä koordinoi Digi- ja väestötietovirasto.

Etelä-Karjala digiaikaan -hankkeen tavoitteena on saattaa Etelä-Karjalan digitaaliset palvelut uudelle tasolle, jotta ne vastaavat paremmin nykyajan asukkaiden ja vierailijoiden muuttuvia tarpeita. Maakunnalliset verkkopalvelut uudistetaan helppokäyttöisiksi ja kaikille saavutettaviksi. Maakuntaportaalin ekarjala.fi sisältöjä kehitetään niin, että maakunnan elinvoimaa korostetaan nostamalla esiin erilaisia onnistumisia. Projektin vastuutahona on Etelä-Karjalan liitto.

Laajakaista

Etelä-Karjalan liiton kautta on tuettu maakunnan laajakaistarakentamisen hankkeita mm. Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnissa.